Volledig scherm
Het asfalteren van de oostelijke rijbaan van de A325 ging voorspoediger dan gedacht. © Rolf Hensel

A325 van Elst naar Arnhem nu al klaar en open

ELST/ARNHEM - De werkzaamheden aan de oostelijke rijbaan van de A325 zijn al afgerond. Daarom is de snelweg tussen Elst en Arnhem zaterdag halverwege de middag al weer open, en niet pas - zoals gepland - maandagochtend. 

De provincie verkondigt al tijden dat er nog wel tot begin oktober een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur zal zijn, omdat de middenvangrail op duurzame wijze wordt gerepareerd. Maar die vangrail staat overal ook alweer, dus is het twijfelachtig of die 70 ook echt nog zo lang op de borden zal blijven. Bovendien bleek de afgelopen dagen al dat veel weggebruikers lak hebben aan die lagere limiet en gewoon 90 of 100 rijden.

De afsluiting zorgde de afgelopen twee weken voor nogal wat files op de snelwegen rond Arnhem en dan vooral op de A50 tussen de knooppunten Valburg en Grijsoord. Maar ook op de wegen dwars door Elst en Huissen stond het vaak vast. 

Nu weer de Pleyroute 

Aanstaande donderdag beginnen de laatste werkzaamheden: dan gaat gedurende tien dagen de Pleyroute (N325) vanaf Knooppunt Velperbroek richting het Gelredome op slot voor asfalteringswerkzaamheden. De officiële omleidingsroute via de A12 en A50 blijft van kracht. 

Volledig scherm
Overzicht werkzaamheden A325 en N325. © Rik Bors
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe