Automobilisten trappen al massaal op de rem op de Pleijroute: nu al schrik voor boete

VideoARNHEM - De voorgenomen trajectcontrole op de N325 bij Arnhem, de Pleijroute, jaagt automobilisten nu al schrik voor een boete aan. Terwijl de snelheidscamera’s nog niet aan staan, trappen automobilisten op deze druk bereden weg nu al massaal op de rem.

Dat blijkt uit metingen van de provincie Gelderland. Twee weken geleden gaf de provincie Gelderland de Pleijroute (N325) tussen Nijmeegseplein en Velperbroekcircuit in Arnhem weer vrij voor verkeer. Bij een trajectcontrole wordt over een langere afstand de gemiddelde snelheid gemeten. 

De installatie van de camera’s die auto’s volgen en bijbehorende borden is aangebracht tijdens grootscheepse werkzaamheden, begin juli. Het effect is gelijk merkbaar: de gemiddelde snelheid van automobilisten ligt elf kilometer per uur lager. Op de Pleijroute mag maximaal 80 kilometer per uur gereden worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.