Volledig scherm
PREMIUM
Omdat verkeer over de linker rijbaan wordt geleid, zijn de afslagen op de A325 tussen Ressen en het Nijmeegseplein in Arnhem onbruikbaar. © Erik van 't Hullenaar

Barriers op A325 tegen sluipverkeer dat afgesloten afritten toch wil gebruiken

RESSEN/ ARNHEM  De provincie Gelderland heeft barriers geplaatst op afritten op de A325 tussen het Nijmeegseplein in Arnhem en knooppunt Ressen om sluipverkeer tegen te gaan. 

Quote

Het grote probleem is vaak de TomTom. Bestuur­ders denken dat het navigatie­sys­teem het beter weet dan de omleidings­bor­den

Woordvoerder van provincie Gelderland

Wegwerkers trotseren daar al de hele dag de hitte om het asfalt te vervangen en de de vangrails op te knappen. 

In verband met groot onderhoud is de A325 in een richting afgesloten voor al het verkeer. De weg blijft alleen open voor auto's die van Arnhem naar Nijmegen rijden. Alle afritten zijn afgesloten.

Toch proberen automobilisten de afzettingen te omzeilen. Maandag was het raak bij de afslag ter hoogte van Elst. ,,En je schiet er niets mee op. Nu ontstonden er in het dorp lange files terwijl je via de omleidingsroutes eerder thuis was geweest’’, zegt een woordvoerder van de provincie. 

,,Het grote probleem is vaak de TomTom. Bestuurders denken dat het navigatiesysteem het beter weet dan de omleidingsborden’’, zegt een woordvoerder van de provincie.

Om te voorkomen dat automobilisten opnieuw in de fout kunnen gaan, heeft de provincie niet alleen barriers neergezet. ,,Wij kunnen indien nodig extra verkeersregelaars inzetten. Ook kunnen we kiezen voor het plaatsen van verkeerslichten."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe