Volledig scherm
Beeld van de opstopping op de A325 tussen Nijmegen en Arnhem op maandagochtend. © Erik van 't Hullenaar

Dag 2 wegwerkzaamheden A325: opnieuw files, maar niet zo erg als maandag

UpdateARNHEM - Dag 2 van de werkzaamheden aan de A325 tussen Nijmegen en Arnhem leverde opnieuw files op, maar zo druk als maandag werd de ochtendspits nooit. De problemen bleven voornamelijk beperkt tot de A325 en de A50 tussen Knooppunt Ewijk en Heteren. 

De file voor Arnhem op de A325, waar in noordelijke richting slechts één rijstrook beschikbaar is, bedroeg om zeven uur al circa 4 kilometer. Een nieuw verkeersinfarct leek zich af te tekenen, maar de opstoppingen bleven beperkt. Op het hoogtepunt, zo tussen half acht en half negen, begon de rij stilstaande auto’s ter hoogte van Elst.

In die periode waren ook de problemen op de A50 in noordelijke richting het grootst. Tussen Ewijk en Heteren stonden automobilisten op enig moment stil over een lengte van 9 kilometer, meldde wegbeheerder Rijkswaterstaat.

‘Klein verkeersinfarct’

Maandag waren de gevolgen van de werkzaamheden (niet alleen aan de A325, maar ook aan de N325 en de Apeldoornseweg in Arnhem) dramatisch. Forensen waren soms uren langer onderweg dan gewoonlijk. In de stad Arnhem zat er in de spitsuren soms geen enkele beweging in het verkeer.

De ANWB betitelde de maandagavondspits als een ‘klein verkeersinfarct’. De wegwerkzaamheden zijn juist gepland in de schoolvakantie om verkeersproblemen zoveel mogelijk te voorkomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bouwers en boeren protesteren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmisbruik’
    UPDATE EN VIDEO

    Bouwers en boeren proteste­ren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmis­bruik’

    ARNHEM - Tientallen bouwers en boeren uit de regio Barneveld hebben zich deze avond met zwaar materieel verzameld in Arnhem om een statement te maken tegen in hun ogen onrechtvaardig politieoptreden. Aanleiding daarvoor zijn twee bouwers die naar het politiebureau moesten komen: ze worden ervan verdacht met een bus een motoragent te hebben afgesneden. De demonstranten zijn door de politie naar de Markt bij het provinciehuis gestuurd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.