Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op de Pleijroute (N325) bij Arnhem. © Rolf Hensel

Groot onderhoud A325 en N325 zorgt voor zomer met vertraging en file rond Arnhem en Nijmegen

ARNHEM/ NIJMEGEN - Automobilisten moeten komende zomer wekenlang rekening houden met files en vertragingen rond Arnhem en Nijmegen vanwege werkzaamheden aan de A325 en de Arnhemse Pleijroute (N325). De provincie Gelderland spreekt ‘qua complexiteit’ van één van de grootste onderhoudsklussen aan het eigen wegennet ooit. De gehele operatie kost om en nabij de tien miljoen euro.

Volledig scherm
Overzicht werkzaamheden A325 en N325. © Rik Bors

De vervanging van het asfalt van de A325 en N325 valt samen met het huidige onderhoud aan de Nijmeegse Waalbrug, dat al voor de nodige verkeersoverlast zorgt. Ook de Apeldoornseweg, een van de toegangsaders van Arnhem, gaat nu op de schop.

Veel langer wachten met de werkzaamheden op de provinciale wegen gaat niet, zegt projectmanager Ben van Ginkel. ,,De dunne geluidsreducerende laag van de A325 is gewoon op.’’ Ook het dubbellaagse zeer open asfaltbeton van de N325 is aan vervanging toe, vult hij aan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.