Het wegennet in en rond Arnhem loopt opnieuw vol.
Volledig scherm
Het wegennet in en rond Arnhem loopt opnieuw vol. © TomTom MyDrive

Na dramatische ochtendspits nu een ‘klein verkeersinfarct’ op wegen rond Arnhem

updateARNHEM - Forensen in en om Arnhem kregen na een dramatisch verlopen ochtendspits maandag ook een razend drukke avondspits voor de kiezen. Mede door werkzaamheden op A325, N325 en de Apeldoornseweg stond het verkeer in en om de stad op diverse plekken vast.

De ANWB spreekt op Twitter van een ‘klein verkeersinfarct’.

Rond vijven begonnen de problemen op de A12, de A50 en vooral de A325. Vanwege het afsluiten van de Pleijroute in noordoostelijke richting lopen ook de doorgaande wegen in Arnhem zelf vol met auto’s. 

Volgens Wijnand Zwaan van de ANWB Verkeersdiensten was de avondspits zelfs drukker dan de ochtendspits. ,,Op de A325 is de wachttijd 45 minuten. Dat is een kwartier langer dan vanmorgen.’’

 De kaarten laten zien dat veel verkeer een sluiproute neemt door Arnhem. ,,Ook daar staat het op verschillende plekken vast”, zegt Zwaan. Weggebruikers melden dat er in de stad geen doorkomen aan is. 

‘Files bij elkaar opgeteld

Op de A50 richting knooppunt Grijsoord en de A12 bij knooppunt Waterberg staat volgens de ANWB Verkeersdiensten in de avondspits bij elkaar opgeteld 25 kilometer file. Tegen 18.15 uur was dit afgenomen naar 18 kilometer. ,,Het zijn verschillende files van zes en zeven kilometer bij elkaar opgeteld, omdat ze allemaal te maken hebben met de omleiding rond Arnhem”, zegt Wijnand Zwaan.

De wachttijd op de snelwegen rond Arnhem bedraagt tegen 18.15 uur ongeveer 30 minuten. Daarmee is ook de omleidingsroute in de avondspits drukker dan die in de ochtend. Toen stond er 15 kilometer en was de wachttijd 20 minuten. 

Tegen 18.30 uur stond er tussen Elst en GelreDome nog 20 minuten vertraging door de werkzaamheden. De overige files waren zo goed als opgelost.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.