Volledig scherm
PREMIUM
De A325 bij Elst (archiefbeeld). © Erik van 't Hullenaar

Waarom straks tegelijk aan de A325 én Waalbrug wordt gewerkt: ‘Echt wel over nagedacht’

5 vragenARNHEM/ NIJMEGEN - Tienduizenden weggebruikers rijden dagelijks over de A325 tussen Arnhem en Nijmegen en de Pleijroute (N325), aan de oostzijde van de Gelderse hoofdstad. De grote opknapbeurt voor beide provinciale wegen leidt in de zomervakantie tot de nodige verkeershinder voor automobilisten. Zij zitten nu al vol vragen.

Quote

We werken overdag en maken lange werkdagen om de hinderperi­o­de zo kort mogelijk te maken

Provincie Gelderland

1. Waarom vinden de wegwerkzaamheden op de A325 en N325 in hemelsnaam tegelijk plaats met die bij de Nijmeegse Waalbrug en de Apeldoornseweg in Arnhem?
Het is een vraag die de provincie Gelderland vaak voorbij hoort komen. ,,Over de planning is echt wel nagedacht’’, meldt Peter van der Dussen, verkeersmanager van de provincie. Volgens hem wordt met Rijkswaterstaat en Gelderse gemeenten voortdurend gesproken over regionale werkzaamheden.

Het vervangen van het asfalt van de A325 kan simpelweg niet veel langer wachten, zegt hij. Het verspreiden van het werk aan de A325/N325, Waalbrug en Apeldoornseweg over een langer tijdsbestek was een optie. ,,We hebben te maken met drie grote projecten, dus dan kun je kiezen voor drie jaar ellende óf één zomer waarin je de werkzaamheden efficiënt en goed laat gebeuren. We hebben voor dat laatste gekozen.’’

Door al het onderhoud op hetzelfde moment te laten plaatsvinden, hoopt de provincie dat automobilisten eerder geneigd zijn gebruik te maken van de hoofdomleidingsroute (A15, A50 en A12). ,,Wanneer je bijvoorbeeld in Nijmegen-West woont en naar Arnhem moet, is het nu nog logisch over de Oversteek en A325 te rijden.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.