Volledig scherm
PREMIUM
De Heldringstichting in Zetten van bovenaf. © Eveline Van Elk

Heldringstichting en Zetten al jaren tot elkaar veroordeeld

ZETTEN - De Ottho Gerhard Heldringstichting  bestaat 160 jaar en heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. Niet altijd tot genoegen van de inwoners van het Betuwse dorp Zetten. 

Van een meisjestehuis voor ongehuwde moeders, verwaarloosde meisjes en prostituees, groeit het uit tot een grote moderne gesloten jeugdzorginstelling voor jongeren met meervoudige complexe gedragsproblemen en psychiatrische problemen. Tegenwoordig heet dat JeugdzorgPlus.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kritiek op plan opheffen boemeltrein tussen Elst en Geldermalsen
    update

    Kritiek op plan opheffen boemel­trein tussen Elst en Geldermal­sen

    GELDERMALSEN / TIEL / ELST- Het plan om de treinverbinding tussen Geldermalsen, Tiel en Elst mogelijk op te heffen en te vervangen door een busbaan kan op kritiek rekenen. De Socialistische Partij in Provinciale Staten noemt het ‘een belachelijk idee’ om een treinverbinding te schrappen in een regio waar het verkeer dagelijks stil staat in files. Bij de gemeente Tiel en reizigersvereniging Rover heerst vooral scepsis.

Betuwe