Volledig scherm
De berging van de vrachtwagen op de A12. © Roland Heitink

A12 bij Zevenaar weer helemaal open na zwaar ongeluk met vrachtwagen

UPDATEZEVENAAR - De snelweg A12 die sinds vanmorgen vanaf knooppunt Oud-Dijk dicht zat na een zwaar ongeluk met een vrachtwagen, is weer helemaal open voor verkeer. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Het ongeluk vlakbij Zevenaar, waarbij meerdere gewonden vielen, veroorzaakte veel schade aan de weg. De middenberm is door een vrachtwagen met een klapband weggeslagen. De vrachtauto ramde daarbij enkele tegemoetkomende auto’s en sloeg ook door de vangrail aan de andere kant van de snelweg. Rijkswaterstaat is uren bezig geweest met het herstel van de weg. Alleen de rechter rijstrook is nog afgesloten.

Een nieuw probleem voor verkeer vanuit Duitsland richting Arnhem is een ongeluk aan de Duitse kant van de grens. Daar klapte volgens de Duitse omroep WDR een touringcar achterop een file. Niet bekend is of er gewonden zijn gevallen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers