Volledig scherm
PREMIUM
De vrachtwagen die maandag bij Zevenaar in de berm langs de andere weghelft van de A12 terecht kwam. © Roland Heitink

A12 tussen Zevenaar en Duiven in top van gevaarlijke snelwegen

ZEVENAAR - Het lijkt wel elke dag raak op het de A12 tussen de knooppunten Velperbroek en Oud-Dijk. Met regelmaat vinden er ongelukken plaats. ,,De druk op dit wegvak is enorm toegenomen’’, zegt Daan Witjes, procesmanager bij de Van Eijk groep, waaronder berger Van Amerongen valt. ,,Met veel ongevallen als gevolg.’’

Uit cijfers van Stichting Incident Management Nederland (SIMN) blijkt dat die ongevallen vooral plaatsvinden tussen de afritten Westervoort en Duiven. En in de richting van Arnhem bij de opritten vanuit Zevenaar. ,,Wij hebben de snelwegen opgedeeld in wegvakken van 5 kilometer, links een en rechts. Zowel het stuk tussen Westervoort en Duiven richting Duitsland als het wegvak in de richting van Arnhem bij Zevenaar staan in de top 100 van meest gevaarlijke wegvakken van Nederland’’, zegt Ivo Wildenberg, secretaris van SIMN. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers