Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op de A12 bij Duiven. © Jan Ruland van den Brink

Automobilisten gaan op de vlucht voor almaar oplopende files bij Arnhem en Zevenaar

DOETINCHEM/ ZEVENAAR - De almaar oplopende files rond Arnhem en Nijmegen zorgen er voor dat steeds meer mensen pogingen doen deze te vermijden. Vanuit de Achterhoek zijn er verhuisbewegingen richting Arnhem en Nijmegen, en steeds meer automobilisten stappen bij de stations in de kernen rond Arnhem over op het openbaar vervoer. Ook verhuizen bedrijven naar filevrije gebieden en worden werkroosters aangepast.

Uit de laatste rapportage van het ministerie van Infrastructuur en Milieu over het rijkswegennet blijkt dat op de Pleyroute (N325 bij Presikhaaf en Westervoort) buiten de Randstad de meeste files zijn, gevolgd door knooppunt Ewijk (A50). 

Ze staan op plek 8 en 9 in de filetop-10. In diezelfde rapportage is te lezen dat de Pleyroute bij de wegen behoort waar de toename van het aantal fileminuten het grootst is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers