File op A12 na ongeluk met twee vrachtwagens, weg is weer vrij

Update/VideoDUIVEN / BEEK - Door een ongeluk met twee vrachtwagens staat er file op de A12, vanaf Arnhem richting Duitse grens. De weg tussen Zevenaar en knooppunt Oud-Dijk zat tijdelijk helemaal dicht, maar is inmiddels weer helemaal vrij.

Volledig scherm
Een van de betrokken vrachtwagens. © Roland Heitink

Het ongeluk gebeurde even na 8 uur. Een vrachtwagenchauffeur moest remmen voor een file. Een daar achterop komende vrachtwagenchauffeur merkte dat te laat op en botste tegen de voorste. Vrij kort daarna stond er achter het ongeval al 5 kilometer file. 

De chauffeur van de achterste truck raakte bekneld en moest uit zijn cabine worden bevrijd door de brandweer. Een traumateam kwam per helikopter ter plaatse. De chauffeur is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De chauffeur van de voorste vrachtwagen kwam met de schrik vrij.

Even voor 9 uur schatte de ANWB de vertraging op 45 minuten. Toen de weg even na 09.30 weer vrij werd gegeven, was de vertraging afgenomen tot een kwartier.

Verkeer staat vast tussen de afrit en de plek van het incident. Verkeer richting Beek kan volgens de ANWB het beste omrijden via  Zevenaar/Babberich (N336, N812). De weg was even na 09.30 weer vrij.

Bekijk hier de actuele verkeerssituatie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.