Race van Doetinchem naar Arnhem met de auto, trein en scooter: wat is het snelst?

videoDOETINCHEM/ ARNHEM - In de ochtendspits op de snelweg van Doetinchem naar Arnhem is met grote regelmaat een ware bezoeking. Maar of een alternatief sneller is? Drie verslaggevers van De Gelderlander deden de test en haastten zich donderdagochtend richting Arnhem. Over een gemiste trein, de hectiek op de A12 en de rust eromheen.

Volledig scherm
File op de A12. © Jan Ruland van den Brink

Nu de files op de A12 en de A18 ‘s morgens alleen maar uitdijen, komt de vraag op wat de snelste manier van reizen is vanuit de Achterhoek. Drie verslaggevers van De Gelderlander zetten kort na acht uur vanaf de redactie in Doetinchem koers naar Arnhem. Karin Mulder met de auto, Kay Scholten op een elektrische scooter en Henny Haggeman met de trein. Het ging erom - met inachtneming van de verkeersregels - wie het snelst onder de toren van de Eusebiuskerk in hartje Arnhem zou staan. Dat bleek om 9.14 uur verrassend genoeg de auto te zijn, enkele minuten later gevolgd door de scooter. Een kleine tien minuten na de auto arriveerde de treinreiziger, die een kwartier vertraging had opgelopen door getreuzel met instappen. Normaal was de trein de snelste geweest. Maar dat automobiliste Mulder als eerste arriveerde kwam ook omdat zij tijdig een alternatieve route koos.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek