Volledig scherm
File. Weggebruikers in Arnhem en Nijmegen liepen door verkeersopstoppingen in 2018 flinke vertragingen op. © Getty Images

TomTom: Arnhem en Nijmegen bij de 7 drukste steden van Nederland

ARNHEM/NIJMEGEN - Arnhem en Nijmegen staan hoog in de top 10 die TomTom Traffic Index maakte van steden in Nederland met de meeste vertraging in het verkeer in 2018. Arnhem is vierde op de lijst met 24 procent vertraging, Nijmegen zevende met 22 procent vertraging. 

Den Haag en Haarlem spannen de kroon met 28 procent langere reistijden als gevolg van verkeersdrukte. Het lijstje wordt gedomineerd door steden in de Randstad. Van de drukste zeven steden liggen alleen Arnhem en Nijmegen niet in het westen des lands. In Arnhem is het zelfs nog net iets drukker dan in Amsterdam.

Den Haag neemt op de ranglijst de eerste plek over van Leiden (27 procent), dat dit jaar op de derde plek staat. Automobilisten stonden in 2018 in de Hofstad gemiddeld 130 uur langer stil in het verkeer tijdens de spits. 

Automobilisten in Arnhem stonden door de drukte gemiddeld zo’n 116 uur in de file. ,,In die tijd zou je bijna twee keer alle seizoenen van ‘Game of Thrones’ kunnen bekijken”, zegt een woordvoerder van TomTom Traffic Index ter illustratie. 

Steden in Nederland met de meeste vertraging in 2018 (percentage extra reistijd):

1) Den Haag (28 procent)

2) Haarlem (28 procent)

3) Leiden (27 procent)

4) Arnhem (24 procent) 

5) Amsterdam (24 procent)

6) Rotterdam (23 procent)

7) Nijmegen (22 procent)

8) Groningen (22 procent)

9) Eindhoven (21 procent)

10) Utrecht (21 procent)

Bron: TomTom Traffic Index

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.