Het Materiaal: De cap is veel meer dan een eyecatcher

Elke week vertelt een sporter over zijn of haar materiaal. Deel 55: dressuuramazone Floor van Kempen over de cap.

Floor van Kempen
Volledig scherm
Floor van Kempen © Ingrid Truijens

,,De cap is ontzettend belangrijk voor me. Ik heb drie jaar geleden een zwaar ongeluk gehad met een paard, m’n helm heeft toen mijn leven gered. De artsen in het ziekenhuis zeiden: als je de cap niet op had gehad, was je er niet meer geweest. Dat geeft wel aan wat-ie voor me betekent. Ik heb die helm altijd bewaard.

,,Een aantal jaren terug reden veel ruiters liever zonder. De cap werd niet mooi gevonden en hij was oncomfortabel. Nu is het helemaal geaccepteerd. Het is juist raar als je er geen draagt. Tegenwoordig is de cap bijna een eyecatcher. De markt speelt daar ook perfect op in.

Chiquer uiterlijk
,,Ik heb een vrij eenvoudig type. De zijkanten glimmen, de voor- en achterkant zijn mat. Hij is blauw, want dat past goed bij mijn wedstrijdjasje. Het bandje heeft een cognac-kleur. Dat maakt de cap wat chiquer. Hij is van het merk KEP Italia. Sinds m’n ongeluk wil ik geen ander merk meer dragen.

,,Aan de binnenkant van de cap zit voering, die de maat bepaalt. Ik heb maat M. De voering kun je uit de cap halen en in de wasmachine doen. In de zomer doe ik dat bijna elke dag, omdat ik de cap dan vaker draag dan normaal en sneller zweet.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport