Het Materiaal: De darmen van katten zijn vervangen door synthetische snaren

Elke week vertelt een sporter over zijn of haar materiaal. Deel 52: tennisser Pedro Mol van Lewabo over de snaren.

eigen foto Pedro Mol tennis snaren bespanning tennisracket Rubriek Het Materiaal
Volledig scherm
eigen foto Pedro Mol tennis snaren bespanning tennisracket Rubriek Het Materiaal © eigen foto

,,Ik gebruik altijd de RPM Blast-snaren van Babolat, een Frans merk. Ze zijn van synthetisch materiaal. Vroeger werden de darmen van katten gebruikt als snaren. Als het dan regende, kon je niet tennissen. Ik heb daar nooit mee gespeeld. Een rol snaren is tweehonderd meter. Je gebruikt ongeveer twaalf meter aan snaren per racket.

,,Bij RPM is het gebruikelijk dat de dikte van de snaren tussen de 1,25 en 1,35 millimeter is. Hoe dikker de snaren, des te langer ze meegaan. Met dunne snaren heb je juist meer gevoel. Mijn snaren zijn 1,30 millimeter dik. Met de variant van 1,25 millimeter zou ik geen hele wedstrijd kunnen uitspelen. Die sla ik heel snel kapot. Mijn opa daarentegen zou er jaren mee vooruit kunnen.

Professioneel bespanner
,,De ene keer bespan ik de snaren zelf met een machine, de andere keer laat ik het doen. Ik breng mijn racket dan naar Steve van de lokale tennisclub. Hij is een professioneel bespanner. Daar zijn er maar een paar van in Nederland. Hij weet alles van snaren, rackets en machines en heeft er zelfs een diploma voor behaald. Het bespannen gebeurt in mijn geval twee of drie keer per week.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport