Het Materiaal: Een dikke flap voor extra bescherming

Elke week vertelt een sporter over zijn of haar materiaal. Deel 39: (kick)bokser Nick van der Sluys over de scheenbeschermer.

,,De scheenbeschermer bij het kickboksen bestaat uit twee delen. Het ene deel beschermt mijn scheenbeen, het andere mijn voet. Het deel bij m’n voet bevat een flap, die ook de tenen beschermt. Ik vind het fijn als die flap groot en dik is. Zodat ik minder snel blessures krijg. De binnenkant van de scheenbeschermer is zacht, de buitenkant van leer.

80 euro

De scheenbeschermers van Nick van der Sluys.
Volledig scherm
De scheenbeschermers van Nick van der Sluys. © eigen foto

,,Mijn scheenbeschermer is van het merk Nikko, mijn sponsor. Zij leveren al mijn materialen. De scheenbeschermer is te verkrijgen in verschillende maten. Ik heb L. De maat is afhankelijk van de lengte van je onderbeen. Er zijn veel verschillende modellen op de markt, gemaakt door allerlei merken. Een paar kost al gauw zo’n 80 euro. Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur.

,,Ze gaan behoorlijk lang mee. Zeker langer dan een jaar. Dat is heel anders dan bijvoorbeeld een bokshandschoen, die bij mij elke maand vervangen moet worden. Ik heb een reserve paar scheenbeschermers, maar die gebruik ik eigenlijk nooit. Het is handig om ze voor de zekerheid te hebben, voor als er iets gebeurt. De flap voor de voet kan bijvoorbeeld afbreken.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport