Het Materiaal: Een lastig klusje met drie meter lint

Elke week vertelt een sporter over zijn of haar materiaal. Deel 49: kickbokser Ritchie Verwaayen over de bandage.

,,Bandage zorgt ervoor dat de knokkels niet kapot gaan. Het vermindert de pijn en verstevigt de pols. De bandage is een soort lint van katoen wat je om je pols wikkelt, voordat je de bokshandschoen aantrekt.

Allerlei kleuren

De linkerhand van kickbokser Ritchie Verwaayen mét bandage.
Volledig scherm
De linkerhand van kickbokser Ritchie Verwaayen mét bandage. © eigen foto

,,Er bestaan verschillende lengtes. Die van mij is een meter of drie. Voor mijn gevoel kan ik daarmee de juiste wikkel maken om mijn handen niet kapot te slaan. Bandage is er in allerlei kleuren. Bij mij staat er een Nederlandse vlag op en ik gebruik het merk Rumble. Ik heb meerdere paren en pak voor elke training een schoon paar.

,,Toen ik zes jaar geleden begon met kickboksen gebruikte ik ter bescherming handschoentjes in plaats van bandage. Het wikkelen van bandage is best lastig als je het niet elke dag doet. Te vergelijken met het aanleggen van een drukverband. Die handschoentjes zijn een prima alternatief.

,,Tijdens wedstrijden gebruik ik tape in plaats van bandage. Dat beschermt de knokkels en polsen namelijk net iets beter. Bij wedstrijden wordt er harder gevochten. Maar tape is ontzettend duur en het kost een halfuur om de tape goed om je pols heen te wikkelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport