Het Materiaal: IJshockeyhelm biedt de beste bescherming én is makkelijk verstelbaar

Elke week vertelt een sporter over zijn of haar materiaal. Deel 51: QZ-keeper Myrthe Ronner over de helm.

,,Als ik het belangrijkste onderdeel van mijn uitrusting moet kiezen, dan is dat zeker de helm. Die beschermt mijn hoofd tegen de bal en geeft me een veilig gevoel. Zonder helm ga ik niet in het doel staan. Ik draag hem altijd tijdens het hockeyen, trainingen en wedstrijden. Bij wedstrijden is het verplicht om als keeper een helm te dragen.

De keepershelm van Myrthe Ronner.
Volledig scherm
De keepershelm van Myrthe Ronner. © eigen foto

,,Ik heb bewust gekozen voor een ijshockeyhelm van het merk Bauer. Die is namelijk makkelijker te verstellen in vergelijking met andere helmen. Ik draag deze helm voor het vierde jaar op rij en heb gekozen voor de kleur zwart, omdat ik die variant er het strakste uit vind zien. Ik heb een standaardmaat.

Hard klepje
,,Voor mijn ogen zit een ijzeren rooster, maar dat zie je niet als je de helm op hebt. Verder zit er een klepje vast aan de onderkant van de helm, waardoor je nek beschermd wordt. Dat klepje is van hard plastic, net als de helm.

,,In de kleedkamer ligt altijd een reservehelm klaar. Een kopie van de andere helm. Ik vind het een fijne gedachte dat ik er nog één heb liggen. Dat geeft rust rust in de voorbereiding. De helm wordt vergoed door de club. Daar ben ik blij mee, want hij kost al gauw 100 euro.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport