Het Materiaal: ijshockeystick krijgt veel te verduren

Elke week vertelt een sporter over zijn of haar materiaal. Vandaag deel 31: ijshockeyer Boris van Bergen van Ahoud Devils over zijn stick.

,,De sticks waarmee wij spelen zijn gemaakt van carbon, stevig materiaal dat niet snel breekt. De ijshockeystick krijgt in de wedstrijden veel te verduren, maar dat is wel sterk afhankelijk per speler. Ik breek zo’n twee sticks in het seizoen, dat valt ontzettend mee.

,,In de jeugd ben ik begonnen met een houten ijshockeystick, maar ik schakelde snel over naar de versie waar ik eigenlijk nu nog steeds mee speel. Er zit verschil in de flexibiliteit van sticks, sommige zijn stijver dan anderen.

Flexibiliteit

,,Er zijn ploeggenoten die een stick helemaal naar hun voorkeuren hebben aangepast. Vooral in gewicht, zij willen een lichtere versie. Ook in lengte of flexibiliteit zit verschil. Ik speel met een standaardversie, want het gaat er uiteindelijk om wat je als speler doet met de stick, vind ik. Daarom hoeft het voor mij niet zo speciaal. Alleen toen ik van merk schaatsen wisselde, merkte ik wel grote verschillen. Bij een stick heb ik dat persoonlijk nooit gehad.

,,Ik krijg de sticks van de club, Devils kan voor de inkoopprijs aan sticks komen. In de winkel kosten ze zo’n 200 euro. Op jaarbasis scheelt mij dat zo’n 400 euro, mooi meegenomen dus.”

Sticks en handschoenen op het ijs.
Volledig scherm
Sticks en handschoenen op het ijs. © AFP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport