Het Materiaal: Isabelle Hanssen met ski’s van bamboe in de halfpipe

Elke week vertelt een sporter over zijn of haar materiaal. Dit keer freestyleskiester Isabelle Hanssen over haar ski’s.

,,Ik heb speciale ski’s waarvan de punten achter ook omhoog staan en de bindingen in het midden zitten. Bij gewone ski is de voorkant langer dan de achterkant, bij mij is dat precies gelijk omdat ik ook vaak achteruit ski en snelheid moet houden.

,,Er zit veel verschil in het materiaal. De laatste tijd waren mijn latten van bamboe. Die waren fijn, want ze bleven stijf en werden niet snel flexibel. Vanwege een nieuwe sponsor ga ik wisselen van materiaal, dat zal in het begin wennen zijn. Ik heb mijn nieuwe merk wel min of meer uitgekozen op wat mij fijn lijkt.

,,Het waxen en slijpen doe ik het liefste zelf, met de hand. Ik heb veel verschillende kantslijpers, om de ski’s te prepareren. Op de halfpipe (haar beste onderdeel, red.) zijn weer andere maatstaven dan voor andere onderdelen of het gewone skiën. Ik verbruik in een seizoen drie paar.

,,Nog belangrijker dan de ski’s zijn de schoenen. Ik heb gewoon de zware, die iedere wintersporter kent. Als die niet lekker zitten, kan ik niks beginnen. Mijn skistokken zijn korter dan normaal, ik krijg daarom vaak de vraag waarom ik ze heb. Dat is voor de balans en om in de juiste skihouding te kunnen blijven.”

Freestyle-skiër Isabelle Hanssen uit Nijmegen.
Volledig scherm
Freestyle-skiër Isabelle Hanssen uit Nijmegen. © Eigen foto
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport