De knee sleeves van powerlifter Pjotr van den Hoek.
Volledig scherm
De knee sleeves van powerlifter Pjotr van den Hoek. © Eigen foto

Het Materiaal: Knee sleeve is nodig voor de oude knieën

Elke week vertelt een sporter over zijn of haar materiaal. Vandaag deel 42: powerlifter Pjotr van den Hoek over de knee sleeve.

,,De knee sleeve is onmisbaar voor mij. Als ik hem niet gebruik, krijg ik last van mijn knieën. Ik ben 46 jaar en til nog steeds op internationaal niveau. Mijn oude knieën hebben dit nodig. De knee sleeve beschermt de pezen en gewrichten rondom de knie. Ook biedt hij ondersteuning. Het is mogelijk om 2,5 tot 5 kilo méér te liften bij gebruik.

Maat S bij wedstrijden

,,Mijn knee sleeve is van Titan, een merk dat mij sponsort. De serie is Yellow Jacket. Hij is gemaakt van neopreen, een synthetisch rubber, en is 30 centimeter lang en 7 millimeter dik. Tijdens het trainen draag ik maat M, gedurende wedstrijden maat S. Die zit net even iets strakker. Omdat-ie strakker is, heb ik het gevoel dat hij steviger om mijn been zit en dat geeft meer vertrouwen.

,,Er zijn veel verschillende soorten. Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur. De knee sleeve gaat een paar jaar mee. Het is net als met een broek. Op een gegeven moment is-ie op. Als ik die van mij niet meer gebruik, geef ik hem aan jongere lifters. Een setje is namelijk al gauw 75 tot 85 euro. Dat is veel geld voor die jongens.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport