Het Materiaal: Korfballers kennen geen keuzestress

Elke week vertelt een sporter over zijn of haar materiaal. Dit keer Daan Bakker van Noviomagum over de korfbalschoen.

,,Er is eigenlijk maar één korfbalschoen: de Gel-Crossover van Asics. Je hebt een kunstgras- en zaalvariant. De schoenen zijn hoog bij de enkels, voor extra bescherming en stevigheid. Daardoor ga je minder snel door je enkel.

,,De kans dat je door je enkels gaat, is best groot bij korfbal. Als je op iemands voet landt bijvoorbeeld of als je in de lucht uit evenwicht wordt gebracht. Daarom draagt bijna iedereen op hoog niveau ook een enkelbrace. Die zit vast met klittenband en veters. De schoen trek je dan daar overheen. Zelfs voor trainingen doe ik dat.

Minder demping

,,Niet iedereen gebruikt korfbalschoenen. Op kunstgras wordt op hockeyschoenen gespeeld, maar die zijn dus niet zo hoog en hebben minder demping. De gel in de korfbalschoen zorgt voor een betere landing, waardoor je knieën minder belast worden. In de zaal worden basketbalschoenen gebruikt. Die zijn ook hoog, maar wat soepeler bij de enkels. Korfbalschoenen zijn juist vrij stug.

De Asics Gel-Crossover.
Volledig scherm
De Asics Gel-Crossover. © William Hoogteyling

,,Zelf speel ik al heel lang op de Gel-Crossover. Ik bestel elk jaar nieuwe voor binnen en buiten. Ik hoef nooit lang te zoeken. Ze zijn toch alleen in zwartwit te koop.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport