Het Materiaal: Kussentjes op de vingers voor de veiligheid

Elke week vertelt een sporter over zijn of haar materiaal. Deel 35: hockeyster Elsa de Haas van NMHC over de zaalhockeyhandschoen.

,,Ik ga nooit de zaal in zonder handschoen. Ik voel me minder veilig als ik er geen aan heb. De bal komt redelijk vaak tegen mijn hand. Dat komt doordat je bij zaalhockey heel laag bij de grond zit. Nog lager dan op het veld. Om die reden is de handschoen groter en beter dan de veldvariant. Ik weet niet zeker of het verplicht is, maar ik vind het gedurfd als mensen zonder handschoen spelen.

Extra bescherming

Een zaalhandschoen.
Volledig scherm
Een zaalhandschoen. © Raphaël Drent

,,Er zijn verschillende soorten en merken. Ze bedekken bijna allemaal de hele hand en sommige hebben kussentjes op de vingers voor extra bescherming. Ik heb die niet. Nooit gehad, dus ben het niet gewend.

,,Mijn handschoen is van het merk PlayersHouse, mijn sponsor. Zij verzorgen al mijn materiaal. De keuze was dus snel gemaakt. Ze zijn nog niet heel bekend in Nederland, dus ik kom bijna nooit iemand tegen die dat merk gebruikt. Dat is aan de ene kant leuk, aan de andere kant is hun assortiment daardoor niet heel uitgebreid.

,,Ik krijg elk jaar nieuwe handschoenen van m’n sponsor. Soms vervang ik hem eerder, omdat-ie niet meer fris ruikt door het zweet dat erin trekt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport