De mountainbike van Lotte Koopmans.
Volledig scherm
De mountainbike van Lotte Koopmans. © eigen foto

Het Materiaal: Lotte Koopmans kiest altijd voor het ouderwetse schakelsysteem gripshift

Elke week vertelt een sporter over zijn of haar materiaal. Deel 48: mountainbikester Lotte Koopmans over haar mountainbike.

,,Ik heb de Scott World Cup 900 full suspension mountainbike. Het grote voordeel van die fiets is dat hij zowel voor- als achtervering heeft. Dat zorgt ervoor dat ik makkelijk naar beneden kan rijden en veel grip heb tijdens het racen. Het is een superfijn model met vette kleuren, fluor geel en zwart. Ik krijg hem van het merk Scott, mijn sponsor.

Versnellingen

,,Aan de ene kant van mijn stuur zit een lockout-systeem. Daarmee kan ik de vering vastzetten in drie verschillende standen. De vering wordt dan stijver. Ik gebruik dat systeem tijdens de start van een race of wanneer ik een bult moet op sprinten. Dat is ongeveer tien keer per race. Aan de andere kant van m’n stuur zitten de versnellingen.

,,Mijn fiets heeft een ander schakelsysteem dan de fietsen van de meeste renners. Het gros schakelt met hun duim, ik heb een ouderwets draaisysteem, genaamd gripshift. Het is te vergelijken het schakelsysteem van een motor. Ik hoef alleen maar mijn pols te draaien om van versnelling te switchen. Mijn teammanager heeft dat op mijn fiets gemonteerd. Ik kan niet zonder dat systeem en ben er heel blij mee.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport