Het Materiaal: Rick van Eijk voetbalt met knalroze schoenen in de kelderklasse

Elke week vertelt een sporter over zijn of haar materiaal. Dit keer Rick van Eijk van Brakkenstein over voetbalschoenen.

,,Ik kies de voetbalschoenen die ik leuk vind. Meestal draag ik Nike, dat heb ik altijd het mooiste merk gevonden. Eén keer heb ik Umbro’s gehad. Zaten voor geen meter. Die heb ik weggegeven. Copa Mundials vind ik ook verschrikkelijk. Die zien er niet uit.

,,Ik heb geen voorkeur voor een kleur. Soms houd ik rekening met de clubkleuren, maar ik heb ook weleens knalroze schoenen gedragen onder ons geelzwarte tenue.

Schoenentik

,,Gekleurde schoenen worden alleen niet altijd gewaardeerd in de kelderklasse. Ik weet nog dat ik inviel in de uitwedstrijd tegen WVW. Hoorde ik supporters zeggen: ‘wat moet hij nou met zijn roze schoenen’. Binnen tien minuten maakte ik de winnende goal.

,,Van kleins af aan heb ik een schoenentik. Ik kon me de hele dag vermaken in sportzaken en weet nog steeds op welke schoenen de meeste profvoetballers spelen. Vroeger kocht ik altijd een paar uit de nieuwste collectie, maar nu vind ik het leuk om schoenen te kopen die lang geleden uit zijn gebracht. Laatst vond ik een paar van het EK van 2010. Een beetje oldskool.

De huidige voetbalschoenen van Rick van Eijk.
Volledig scherm
De huidige voetbalschoenen van Rick van Eijk. © Rick van Eijk

,,Nu draag ik Nikes met zo’n sokje. Het zit heel strak om je voet, wel lekker. En op kunstgras komt er geen rommel in.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport