Sander Geerts (rechts) in actie voor Trekvogels tegen Arnhemse Boys. Met onder zijn voetbalbroek een slidingbroekje.
Volledig scherm
Sander Geerts (rechts) in actie voor Trekvogels tegen Arnhemse Boys. Met onder zijn voetbalbroek een slidingbroekje. © do visser

Het Materiaal: slidingbroekje helpt Sander Geerts met het herstel

Elke week vertelt een sporter over zijn of haar materiaal. Deel 57 (laatste aflevering dit seizoen): voetballer Sander Geerts van Trekvogels over zijn slidingbroek.

,,Ik draag altijd een slidingbroekje onder mijn voetbalbroek. Voorheen had ik een boxershort aan, maar die kroop tijdens de wedstrijd continu omhoog. Ik was bijna meer bezig met het rechttrekken van mijn onderbroek, dan met voetballen.

Dikke stretchstof

,,Toen zag ik dat een speelster van het eerste vrouwenteam van Trekvogels zo’n slidingbroekje aanhad. Ik heb haar meteen gevraagd of dat fijn was en waar ze die vandaan had. Daarna heb ik er zelf een gekocht. Sindsdien speel ik niet meer zonder.

,,Mijn broek is van het merk Knapman. Het compressiebroekje is lang en valt tot net boven mijn knieën. De dikke stretchstof zit strak om mijn benen. Dat schijnt beter te zijn voor de spieren. Op die manier worden ze strak gehouden. Ik merk het verschil vooral ná een wedstrijd, bij mijn herstel. Eerst had ik nog weleens last van mijn bovenbenen, maar dat is nu een stuk minder.

90 euro

,,Ik heb twee slidingbroekjes in de kast. Ze zijn zwart, net als het broekje van ons tenue. Dat vind ik fijn, want dan valt het niet zo op. Die dingen zijn wel vrij duur, 90 euro per stuk.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport