Het Materiaal: van trapper tot zadel; Jurgen Seelen kiest alles zelf

Elke week vertelt een sporter over zijn of haar materiaal. Deel 56: wielrenner Jurgen Seelen over de fiets.

,,Mijn fiets is van het Nederlandse merk APEX. Die keuze was simpel, want ik werk als fietsenmaker voor dat bedrijf. Het mooie aan het merk is dat de renner de fiets helemaal zelf kan samenstellen. Alle onderdelen. Ik heb altijd gereden op dit merk, ook toen ik er nog niet werkte.

Drie fietsen

Jurgen Seelen Fiets rubriek Het Materiaal eigen foto
Volledig scherm
Jurgen Seelen Fiets rubriek Het Materiaal eigen foto © eigen foto

,,APEX heeft verschillende types. Ik rijd op de serie Terrae. Dat model past het beste bij mijn lichaamsgeometrie. De fiets is 7,2 kilogram en kost zo’n 8000 euro. Ik heb in totaal drie fietsen, waarvan er twee als reserve dienen. Ze zijn alle drie precies hetzelfde.

,,Ik ben de hele dag bezig met de fiets. Is het niet omdat ik erop zit als renner, dan is het wel voor het onderhoud. Als je een fiets niet goed onderhoudt, dan loopt de portemonnee snel leeg. Het kost veel tijd, maar het is belangrijk om hem schoon en fris te houden.

,,De banden van mijn fiets zijn van het merk Dugast. Dat is een topmodel, waar grote renners wedstrijden mee winnen. Alle profs rijden met die banden. Het goede aan de band is dat-ie een binnen- en buitenband in één heeft. Die zit met een speciaal soort lijm aan de velg vast. Het zorgt ervoor dat je lichter rijdt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport