Het Materiaal: Zelfgemaakte buikband mee in de handbagage

Elke week vertelt een sporter over zijn of haar materiaal. Deel 34: rolstoeltennisster Marjolein Buis over haar zelfgemaakte ‘buikband’.

,,Door mijn handicap heb ik een slechte balans. Ik kan gemakkelijk voorover vallen. Om steviger in mijn rolstoel te zitten heb ik daarom een band die voor mijn romp langs loopt en vastzit aan een haakje aan de achterkant van de rugleuning. Daardoor schuift de band niet omhoog.

,,De band is eigen ontwerp. Ik heb het zelf bedacht. Hij bestaat uit twee stroken neopreen van vijftien centimeter breed met daartussen latex en rondom klittenband om hem vast te maken. Omdat mijn eigen naaimachine niet goed genoeg is, helpt de lokale kleermaker me om alles dicht te stikken. Ik lever alle materialen aan en binnen tien minuten heeft hij het al voor mekaar.

Reserveband
,,Omdat ik de band zelf maak, gaat hij altijd mee in de handbagage. Want ik kan nergens een andere kopen. Voor de zekerheid neem ik altijd een reserveband mee. Hij zou namelijk best gestolen kunnen worden.

,,Ik hoef de band nooit in de was te doen. De band absorbeert mijn zweet wel, maar door het materiaal gaat-ie niet stinken. Op één of andere manier trekt het er niet in. Ik weet ook niet precies hoe het werkt. Hij gaat ongeveer driekwart jaar mee.’’

Majolein Buis, met om haar middel de zelfgemaakte buikband.
Volledig scherm
Majolein Buis, met om haar middel de zelfgemaakte buikband. © Wouter Kropman
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport