Supermarktmanager Robert Vroegop bij de Albert Heijn aan de Velperbuitensingel in Arnhem.
Volledig scherm
Supermarktmanager Robert Vroegop bij de Albert Heijn aan de Velperbuitensingel in Arnhem. © Gerard Burgers

Robert Vroegop van Albert Heijn Arnhem bereidt zich voor op vreemde Koningsdag

Het virus en ikARNHEM - Topdrukte heerst normaliter in Arnhem tijdens Koningsdag. Van heinde en verre komen grote massa's af op de feesten en evenementen in de hoofdstad van Gelderland. Maar dit keer niet, vanwege de anti-corona maatregelen. 

Hoe zal dat straks gaan, tijdens deze vreemde Koningsdag op 27 april? Waar moeten we rekening mee houden? Komen er straks veel mensen of juist niet? Supermarktmanager Robert Vroegop bij de Albert Heijn aan de Velperbuitensingel denkt daar nu al heel goed over na. 

,,We hebben net als premier Rutte het gevoel dat we in een tussenweek zitten. We maken nu een eerste planning voor Koningsdag, maar daarbij is natuurlijk van groot belang hoe we er als samenleving bij staan na de belangrijke persconferentie van volgende week dinsdag en wat de regering dan bekend maakt. 

Gaan de scholen open? Worden de maatregelen wat verlicht? Dat heeft voor iedereen gevolgen dus ook voor de supermarkt. Er zijn al variaties van plannen in voorbereiding. Maar wat het wordt is nog onduidelijk.”

Quote

We hebben het gevoel dat we in een tussenweek zitten

Robert Vroegop, Albert Heijn Arnhem

Dranken afdekken of niet?

,,Het goede daarvan is dat we nu vooruit kijken. Dat is anders dan twee weken terug. Toen waren we alleen met vandaag en morgen bezig. Ik heb al gebeld met het gemeentehuis van Arnhem over Koningsdag. We mogen normaliter geen alcohol verkopen in de drukte in en rond de binnenstad om problemen op straat te voorkomen. Dan dekken we de dranken altijd af. 

Maar dit jaar gebeurt er niets in de stad, zo kreeg ik te horen. Afdekken zou niet nodig zijn. We wachten nog op een nader besluit. Wat vast staat is dat we mensen bij ons van harte welkom heten.”

Er wordt lekker en goed gegeten

,,Ik kijk tevreden terug op Pasen. Normaal kun je over de hoofden heen lopen, nu was het rustiger. Met de inkomsten liep het prima. Er is lekker en goed gegeten. Sporadisch moesten we mensen even in de hal of buiten laten wachten omdat het maximaal aantal toegestane klanten bereikt was.  De eieren waren niet aan te slepen. Veel mensen lunchen en brunchen tijdens een paasweekend bij onze horeca. Dat deden ze nu thuis.”

Boodschappenlijstje versus anderhalve meter

,,De mensen beginnen te wennen aan de nieuwe regels.  Het is  normaal geworden om een winkelwagentje te pakken en als die wagentjes op zijn een mandje.  Zodra onze klanten de klaphekjes van de winkel door zijn, merk je wel dat het boodschappenlijstje alle aandacht vraagt. 

Bij de concentratie op dat lijstje vergeten mensen soms wel eens om anderhalve meter afstand te bewaren.  Maar als we ze daar dan even op wijzen is  dat zo weer opgelost.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.