Supermarktmanager Robert Vroegop van Albert Heijn aan de Velperbuitensingel in Arnhem.
Volledig scherm
Supermarktmanager Robert Vroegop van Albert Heijn aan de Velperbuitensingel in Arnhem. © Gerard Burgers

Robert Vroegop ziet mensen terug verlangen naar supermarkt als ontmoetingsplek

Het virus en ikRobert Vroegop van Albert Heijn aan de Velperbuitensingel in Arnhem merkt dat de klanten meer dan ooit behoefte hebben aan een praatje met elkaar. Maar hoe graag hij dat ook zou willen, de supermarkt mag nu even niet de sociale ontmoetingsplek zijn waar mensen zo naar verlangen.

,,Ik hoop dat Koningsdag dit jaar nog een beetje gezelligheid gaat geven voor de mensen. Want het gaat zich natuurlijk allemaal binnen afspelen. Raar is dat. De mensen in  onze winkel hebben het niet meer over Koningsdag maar over wat premier Rutte ons heeft verteld.

Quote

Je bent constant alert en behoedzaam om het voor iedereen veilig te houden

Het coronavirus blijft gevaarlijk, er overlijden nog steeds veel mensen. Dus we moeten het nog even volhouden, op anderhalve meter afstand. Dat is soms lastig.  We zijn natuurlijk ook een sociale ontmoetingsplaats, zeker voor een wijk als het Spijkerkwartier. Mensen willen graag hun verhaal kwijt aan elkaar. Dat betekent wel dat ze te lang blijven staan en het zo het moeilijker maken voor andere klanten om boodschappen te doen. Je moet mensen dan toch vriendelijk vragen om door te lopen.

Maar juist in zo'n spannende week, na die persconferentie van Rutte, vragen mensen elkaar hoe het met ze gaat. Er komt vaak emotie bij kijken en dan is anderhalve meter te beperkt. Dan is het zaak om dat op een nette manier te onderbreken. Vaak gaat het lampje dan wel branden bij de mensen. Dan zeggen ze sorry en lopen ze keurig netjes door.

We hebben ieder jaar wat sponsoring van activiteiten rond Koningsdag voor kinderen in de wijk. Maar dat kan nu niet doorgaan. Dan zeg ik: hou het warm, kom later als het kan weer bij ons langs. Paastassen voor mensen die het wat minder hebben delen we ook altijd uit in samenwerking met de kerken. Dat hebben we doorgeschoven naar Pinksteren.  Het worden waarschijnlijk Pinkstertassen.

Iedere week komt een rechercheur bij ons boodschappen doen. Ik vroeg op een dag hoe het met hem ging. Hij sprak over de spanning die er dagelijks op zit. ‘Je staat de hele tijd aan.’  Dat is heel herkenbaar. Je bent constant alert en behoedzaam om het voor iedereen veilig te houden. Dan besef je ook hoe belangrijk het is om soms vrij te nemen, even het knopje uit te zetten. Je rust nemen. Dat hebben we nu allemaal.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.