Hannelore Bruggeman. ,,Niet ieder kind heeft thuis een fijne werkplek, of kan in die omstandigheden stil zitten en zich concentreren.”
Volledig scherm
Hannelore Bruggeman. ,,Niet ieder kind heeft thuis een fijne werkplek, of kan in die omstandigheden stil zitten en zich concentreren.” © Gerard Burgers

Scholen denken nu al na over hoe het straks moet na de meivakantie

Het virus en ikHannelore Bruggeman (57) uit Velp is voorzitter van het college van bestuur van de Scholengroep Veluwezoom. Ze woont samen met Mark en heeft twee zoons van 22 en 24 jaar.

,,Het blijven bijzondere weken in het basisonderwijs, ten tijde van corona, maar aan de andere kant lijkt het iets gewoner te worden. De adrenalinespurt is er bijna af. Wel is het werk met het lesgeven op afstand een stuk intensiever, merken we.

Quote

Iedereen heeft zin om weer op school aan de slag te gaan

Hannelore Bruggeman, Scholengroep Veluwezoom

,,We weten nu dat we met alle kinderen in contact zijn. Logisch, zeg jij, maar bij sommige kinderen hebben we daar moeite voor moeten doen. Zij komen uit gezinnen waar Nederlands de tweede taal is. Dan wordt niet altijd op onze mail of post gereageerd. Gelukkig betreft het maar een enkeling en lukt het uiteindelijk wel. 

,,Iedereen beschikt ook over een laptop, waardoor we kunnen zorgen dat elk kind twee keer per dag een uur online les volgt. Dat is het minimale wat je in deze tijd volgens de leerplicht behoort te doen. 

,,Daarmee is nog niet gegarandeerd dat iedereen kan voldoen aan de verwachtingen. Dat heeft te maken met achtergrond, met aanleg. Ja, dat is van alle tijden, maar in deze situatie is dat zeker van invloed. Niet ieder kind heeft thuis een fijne werkplek, of kan in die omstandigheden stil zitten en zich concentreren.  

,,Dit is een van de zaken waarop we ons beraden met het oog op de toekomst. Stel nou dat de scholen ook na de meivakantie nog dicht blijven, wat kunnen we dan doen voor kinderen voor wie het thuisonderwijs extra moeilijk is? Daar praten we nu al met elkaar over.

Nog maar twee dagen voor de groep

,,Ondertussen hebben we het óók over de vraag wat we moeten doen als we na de meivakantie wél weer de deuren mogen openen, onder de regels van de anderhalve-metersamenleving. Gaan we werken met een tijdslot? Gaan we twee keer hetzelfde programma draaien, ’s morgens voor het ene deel van de kinderen, ’s avonds voor het andere? 

,,Iedereen heeft zin om weer op school aan de slag te gaan. Ik heb één nieuwe leerkracht die nog maar twee dagen voor z’n groep heeft gestaan. Toen kwam de corona. Hij wil héél graag z’n klas zien.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.