Supermarkt-eigenaar Hans Geveling. ,,Ik kan wel zeggen dat ik trots ben op mijn mensen, maar nu zegt de koning het. Prachtig.”
Volledig scherm
Supermarkt-eigenaar Hans Geveling. ,,Ik kan wel zeggen dat ik trots ben op mijn mensen, maar nu zegt de koning het. Prachtig.” © Erik van 't Hullenaar

‘De supermarkt lijkt wel een soort nieuwe ontmoetingsplek geworden’

Het virus en ikHans Geveling is eigenaar van meerdere Albert-Heijnfilialen, waaronder die in Bemmel, Gendt en Huissen. Hij mist klassieke concerten en bezoekjes aan het museum.

Quote

Boodschap­pen doen op gepaste afstand werkt in de praktijk positiever dan ik had kunnen denken.

Hans Geveling, Supermarkteigenaar

,,De zon is weg. Dat is even wennen. We zijn de laatste tijd ook ontzettend verwend met lekker warm weer. Op Koningsdag was het daardoor in de winkels druk. Mensen kwamen met name voor gebak, de oranjetompoucen vlogen de winkel uit. Net als bbq-spullen, dus ik denk dat velen het thuis gezellig hebben gemaakt. En genoten van wat voorlopig de laatste zonnige dag lijkt.

Wie had trouwens drie maanden geleden kunnen vermoeden dat vakkenvullers zouden worden genoemd in de toespraak van Willem-Alexander? Dat vond ik heel mooi om te horen. Ik kan wel zeggen dat ik trots ben op mijn mensen, maar nu zegt de koning het. Prachtig.

Verhalen zoals het massaal negeren van de anderhalvemeterregel of klanten die zich op andere wijze niet gedragen, herken ik niet. Er is altijd een handvol mensen dat het allemaal onzin vindt, de maatregelen, maar klanten corrigeren elkaar daar onderling in.

Niet dat onze medewerkers dat niet willen doen, maar het hoeft niet. Boodschappen doen op gepaste afstand werkt in de praktijk positiever dan ik had kunnen denken. Het helpt dat we geen mandjes hebben. Met een karretje in de hand raken de karren elkaar wel eens per ongeluk, maar niet de mensen.

Ik heb het gevoel dat de supermarkt voor veel mensen een nieuwe plek is waar ze, op gepaste afstand, toch nog wat menselijk contact hebben. Even een praatje kunnen maken met elkaar of een medewerker. Klanten komen alleen, ze doen minder vaak boodschappen maar kopen wel meer en zijn langer in de winkel.

Geplande vakantie gaat niet door

Op persoonlijk vlak zijn er dingen die ik mis sinds de coronacrisis uitbrak. Ik ben bijvoorbeeld gek op klassieke muziek. Dat De Vereeniging dicht is, vind ik heel jammer. Net als andere concertgebouwen en musea. Ik hou van de inspiratie die muziek en kunst geven. Ook mijn vakantie die nu gepland stond gaat niet door.

Verder is het gebrek aan sociale contacten het grootste gemis. Je appt nu de hele dag door. Met familie, vrienden, kennissen. Dat is leuk en doe ik veel meer dan voorheen. Maar mensen echt zien is toch anders. Gelukkig heb ik mijn werk en vind ik het fijn ik om te lezen en wandelen. Daar vermaak ik me wel mee.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe