Nick Molenaar verruilde Huissen voor Madrid. ,,Mijn eerste keer op straat na twee maanden was ’s avonds en in het park hier was het voller dan een overvolle Kuip! Bizar.”
Volledig scherm
PREMIUM
Nick Molenaar verruilde Huissen voor Madrid. ,,Mijn eerste keer op straat na twee maanden was ’s avonds en in het park hier was het voller dan een overvolle Kuip! Bizar.” © eigen foto

Huissense expat Nick Molenaar kijkt in Madrid zijn ogen uit tijdens coronacrisis

Het virus en ikNick Molenaar (48) uit Huissen emigreerde in 1999 naar Spanje. Hij vertelt over hoe hij met zijn vrouw en dochter de coronacrisis in Madrid beleeft.

Quote

Ik denk dat we 1 juni weer binnen zitten met zijn allen

Nick Molenaar

,,Het ging hier volledig mis vanaf zondag 8 maart. Toen was er een manifestatie met ruim 100.000 bezoekers én een thuisduel van Atletico Madrid. Daardoor ontstond een besmettingsexplosie. Madrid heeft tot vandaag het dubbele aantal infecties en doden ten opzichte van nummer 2 Cataluña, een provincie nota bene. Op maandag 9 maart sloten de scholen en sindsdien krijgt mijn dochter van 14 online les.

Mijn vrouw werkt in de reisbranche en zit vanaf 15 maart zonder werk thuis. Ik ben actief in de zakelijke dienstverlening en mijn werkzaamheden en salaris zijn gereduceerd tot 60 procent. En dan ben ik nog een van de gelukkigen, maar dat komt omdat ik veel internationale accounts heb en in andere landen is er nog steeds activiteit.

Gelukkig hebben wij een spaarpotje, dus we kunnen even vooruit. Veel gezinnen zitten al in ernstig financiële problemen. Meer dan de helft van de bevolking heeft werktijdverkorting, WW of is ontslagen.

De aanpak van de Spaanse regering is dramatisch. De vele politieke partijen zijn dagelijks aan het discussiëren. Zonder plan, progressie en oplossingen. De oppositie gaat fel tegen alles in zonder ook maar te beseffen dat er dagelijks doden vallen. Dat doen ze puur uit eigenbelang, om stemmen te winnen. Heel triest.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe