‘In Gendt is het levendiger dan in Nijmegen nu’

Het virus en ikHans Geveling is eigenaar van Albert-Heijnfilialen in onder meer Bemmel, Gendt en Huissen. Hij woont in Nijmegen.

Hans Geveling
Volledig scherm
Hans Geveling © Erik van 't Hullenaar

,,Zaterdagochtend rond elven keek ik uit over een leeg Plein '44. Waar normaal gesproken altijd mensen zijn, zeker rond de populaire Primark, is het nu stil. Ook grote ketens als H&M en ZARA zijn gesloten. Er is niks te beleven. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik door Gendt liep.

Veel lokale ondernemers hebben hun deuren geopend. De bakker, slager, Readshop en Hema - die is ook van een plaatselijke zelfstandige. Naar mijn idee zijn hier, en ook in Huissen en Bemmel, relatief gezien meer winkels open dan in Nijmegen.

Laten we samen lokale ondernemers helpen. Als verhuurder van winkelpanden tref ik met de huurders een regeling als zij door de coronacrisis financieel in zwaar weer verkeren. Maar de échte oplossing is dat we met z'n allen een impuls geven aan de lokale middenstand. Als je naar de supermarkt gaat, loop dan ook een rondje langs de winkels in de buurt. Er is zoveel leuks te ontdekken. Want het zou ontzettend zonde zijn als die zaken omvallen.

Quote

De échte oplossing is dat we met z'n allen een impuls geven aan de lokale midden­stand

Iedere ondernemer die aantoont dat in zijn of haar zaak verantwoord gewinkeld kan worden, mag wat mij betreft open. Mits ze dus voldoen aan de 1,5 meterregel en alles wat nodig is ontsmetten.

Ik hoop dat ik deze zomer weer een biertje kan drinken op het terras, in de zon. Voor mezelf, maar ook zeker voor de horecaondernemers. Het zijn voor hen moeilijke tijden. En hoe horeca eruit gaat zien in een 1,5 metersamenleving, is nog onduidelijk.

In mijn Albert Heijns zijn we bezig met Koningsdag, dit jaar Woningsdag. Met kleurrijke uitstallingen van toepasselijke producten zoals frisdrank, bier en chips wordt de winkel opgefleurd. Zo hopen we mensen toch een beetje in de stemming te brengen. Het duurt al een hele tijd, een beetje vrolijkheid kan iedereen daarom wel gebruiken. Ook ik. Dat kan nu niet op straat, maar thuis kun je het met een beetje creativiteit ook gezellig maken."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe