Jeroen Geuze van OBC Elst.
Volledig scherm
Jeroen Geuze van OBC Elst. © Erik van 't Hullenaar

Jeroens leerlingen mogen hem na de vakantie laten weten hoe hij het doet

Het virus en ikJeroen Geuze (38) is wiskundedocent aan het OBC in Elst. In zijn vrije tijd speelde de Arnhemmer deze week een pubquiz en bezocht een escape-room, beiden online.

,,De vakantie is bijna voorbij. Ik heb veel uitgerust en leuke dingen gedaan. Tijdens de vakanties spreek ik leerlingen niet. Daar zitten ze niet op te wachten, ook zij hebben vrij. Ik hoop dat zij net als ik hebben kunnen ontspannen. Zodat we deze week weer allemaal fris aan de slag gaan.

Quote

Zeker de eerste tijd had ik af en toe geen flauw benul welke dag het was. Zaterdag? Oh nee, donderdag

Jeroen Geuze, Docent OBC Elst

Ik ben net begonnen met het voorbereiden van de lessen in Teams. Woensdag is mijn vrije dag, donderdag begin ik weer. Dat is wel lekker. De vakantie startte midden in de week en zeker de eerste tijd had ik af en toe geen flauw benul welke dag het was. Zaterdag? Oh nee, donderdag. De routine van het lesgeven helpt daarin natuurlijk enorm.

Het is de gewoonte om voor de eerste les na de vakantie geen huiswerk te geven. Dat doe ik nu ook niet. In plaats daarvan vraag ik mijn leerlingen een paar minuten na te denken over het online onderwijs van de afgelopen tijd.

Zodat we het de eerste les niet over wiskunde hebben, maar samen praten over hoe de lessen voor hen ’t meest effectief zijn. Wat vinden ze van mijn aanpak, kan ik misschien iets beter of anders doen? Zijn er in hun ogen dingen bij andere docenten waar ik van kan leren?

Ik geef als leraar mijn onderwijs vorm zoals ik denk dat mijn leerlingen het fijn vinden. Nu wil ik graag weten wat zij er zelf nou echt van vinden. Misschien hebben ze wel ideeën om het onderwijs beter passend of aantrekkelijker te maken voor hen. Daar sta ik dan zeker voor open.

Spelletjes achter de laptop

Mijn sociale leven speelt zich nu grotendeels online af. Naast videobellen speel ik ook spelletjes achter de laptop. Twee keer per week doe ik een online-pubquiz met goede vrienden van mijn partner. Iedereen in zijn eigen huis fanatiek vragen beantwoorden, hapje en drankje erbij. Ik spreek dit clubje nu vaker dan voor de coronacrisis. Erg gezellig.

Nieuw voor mij was deze week de online-escaperoom. Met een groep van 7 moeten we allerlei puzzels en raadsels oplossen om verder te komen en uiteindelijk te ontsnappen. Het is een zeer gedetailleerd opgezet concept, want we zijn na een avond spelen pas halverwege. Zaterdag weer.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe