Ricardo de Beer, bedrijfsleider en chef-kok van Brasserie De Altena in Oosterhout. ,,De komende twee weken zijn heel erg spannend.”
Volledig scherm
Ricardo de Beer, bedrijfsleider en chef-kok van Brasserie De Altena in Oosterhout. ,,De komende twee weken zijn heel erg spannend.” © Gerard Burgers

Ricardo heeft heel veel zin om deze zomer te gaan knallen in Brasserie De Altena

Het virus en ikRicardo de Beer (30) is chef-kok en bedrijfsleider van Brasserie De Altena in Oosterhout. Zijn personeel wil 1 juni dolgraag weer aan het werk.

,,We mogen weer! Althans, zoals het er nu naar uit ziet. Mijn veelal jonge personeel staat te springen om te beginnen en zelf kan ik ook niet wachten. De roosters zijn inmiddels in de maak. Als we deze zomer kunnen draaien, komt het goed. Daar gaan we in elk geval voor honderd procent voor. Ik zie het weer positief in.

Quote

Wij zorgen er voor dat gasten bij ons op een veilige manier kunnen genieten

Ricardo de Beer, Brasserie De Altena in Oosterhout

De eerste reserveringen zijn al binnen. Fijn dat gasten ons nog weten te vinden. Ik denk dat sommige mensen het aanvankelijk nog wat spannend vinden en liever even wachten voor ze de horeca bezoeken. Maar er zijn dus ook gasten die heel graag willen. Wij zorgen er voor dat ze bij ons op een veilige manier kunnen genieten van lekker eten, drinken en elkaars gezelschap.

Met maximaal 30 personen in het restaurant betekent het dat we zo’n 25 gasten kunnen bedienen. Als het keukenpersoneel niet wordt meegerekend tenminste. Wij werken in de keuken, een gescheiden ruimte, en hoeven niet per se in de zaak te komen. Ik ben benieuwd, maar denk en hoop dus niet dat de keukenbrigade bij die 30 personen telt.

Het terras bij De Altena is ruim. Met 1,5 meter afstand tussen tafels kunnen we tussen de 30 en 40 gasten ontvangen, afhankelijk van hun samenstelling. We gaan werken in twee shifts, zeven dagen per week. Zo zouden we rendabel kunnen draaien. Binnen de beperkende maatregelen het meeste uit deze zomer halen.

Even knallen is wel weer lekker

Onze bezorgservice loopt nog steeds lekker. Op Moederdag was het erg druk. We hebben toen voor zo’n 150 mensen eten gekookt en aan huis gebracht. Rond zessen was het even heel druk, maar uiteindelijk stapte ik met een voldaan gevoel de keuken uit. Even knallen is dan ook wel weer lekker, ik krijg daardoor nog meer zin om binnenkort te koken voor gasten in ons restaurant.

De komende twee weken zijn heel erg spannend. In de cijfers zit nu een mooie daling, het openen van de basisscholen en kinderopvang zal voor een stijging zorgen. Hopelijk blijft het onder controle. Te hanteren voor de zorg. Zodat de horeca keihard aan de slag kan. Ik weet dat ik lang niet de enige ben voor wie het wel of niet draaien van komende zomer cruciaal is voor het voortbestaan van zijn of haar restaurant. Fingers crossed dus.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe