Verpleegkundige Rina: ‘Thuis werd gejuicht na de versoepeling’

Het virus en ikRina Veldhuysen (46) werkt als verpleegkundige bij Liefkenshoek in haar woonplaats Heteren. Ze vindt het spannend dat verpleeghuizen nu gefaseerd open gaan.

,,Al mag het vanaf 1 juni weer, ik weet niet of ik direct op het terras zit. Ik mis het, maar het voelt vreemd om dat meteen te doen. Net als even naar de stad. Het loopt toch niet lekker in de drukte. Laatst was ik even bij het tuincentrum, maar daar kreeg ik het benauwd. Mensen liepen vlak langs elkaar op. Wat doe ik hier, dacht ik.

Rina Veldhuysen (46) werkt als verpleegkundige bij Liefkenshoek in haar woonplaats Heteren. ,,Hier thuis werd de aangekondigde versoepeling met gejuich ontvangen.”
Volledig scherm
Rina Veldhuysen (46) werkt als verpleegkundige bij Liefkenshoek in haar woonplaats Heteren. ,,Hier thuis werd de aangekondigde versoepeling met gejuich ontvangen.” © Erik van 't Hullenaar

,,Het scheelt natuurlijk dat mijn man en ik allebei werk buiten de deur hebben. De muren komen nog niet op ons af. Een vriendin van me werkt thuis, net als haar partner. Zij zitten 24 uur per dag bij elkaar. Ook de kinderen zijn er altijd. Dat is een heel andere situatie.

,,Ik blijf voorlopig voorzichtig. Ook voor onze bewoners. Nu op 25 plekken wordt gestart met bezoek ben ik benieuwd hoe dat uitpakt. Als over twee weken de cijfers nog goed zijn, dan openen wij over niet al te lange tijd wellicht ook. Spannend. Want mocht er dan een besmetting in huis komen, kan het zich als een lopend vuurtje verspreiden. We doen op Liefkenshoek natuurlijk alles om dat te voorkomen.

Zwaar zonder bezoek

,,Fijn is dat onze bewoners dan de locatie weer mogen verlaten. Bijvoorbeeld voor een wandeling. Buiten in de tuin is het nu best fijn, maar het is toch niet helemaal een oplossing voor wat ze missen. Ik weet dat sommige mensen het heel zwaar hebben nu ze geen bezoek krijgen.

Quote

Ik verwacht dat de agenda voor het raambellen druk zal zijn op Moederdag

,,Dat zal zondag, op Moederdag, niet anders zijn. We willen er dus ondanks alles iets speciaals van maken. De dames krijgen allemaal een mooie corsage en we nemen wat lekkers bij de koffie. Ik verwacht dat de agenda voor het raambellen druk zal zijn. Op dat soort dagen willen familie en bewoners elkaar graag zien, al is het van achter het glas.

De ‘ouderwetse’ smartphone

,,Daar hebben we trouwens een nieuwe toevoeging bij: een ouderwetse telefoonhoorn die je aansluit op een smartphone. Zo krijgen onze bewoners meer het idee dat ze aan het bellen zijn. Ik ben benieuwd hoe dat bevalt.

,,Mijn kinderen zijn blij met de versoepeling van de maatregelen. Met name Sil van 18 heeft het moeilijk nu zo weinig mag. Hij mist zijn vrienden, samen erop uit gaan. Dat daar binnenkort meer ruimte voor komt, werd hier thuis dan ook met gejuich ontvangen.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe