Ricardo de Beer.
Volledig scherm
Ricardo de Beer. © Gerard Burgers

‘We twijfelen, maar Seb gaat toch weer naar kinderopvang’

Het virus en ikRicardo de Beer (30) is chef-kok en bedrijfsleider van brasserie De Altena in Oosterhout. Met een digitale bestelkaart zet het restaurant weer een stap richting horeca in de anderhalvemetersamenleving.

,,Ons zoontje Seb van 2,5 gaat volgende week weer naar het kinderdagverblijf. Voor de crisis deed hij dat ook, twee middagen per week bij een kleinschalige opvang in Valburg. Hij had het daar goed naar zijn zin. Voor ons was het noodzakelijk in verband met werk.

Quote

Liever minder gasten in een ruimere opzet, maar wel zoveel mogelijk met de vertrouwde ambiance

Ricardo de Beer, Chef-kok en bedrijfsleider van brasserie De Altena in Oosterhout

Toen we hoorden dat op 11 mei de opvang weer open zou gaan, hebben partner Evelien en ik wel even getwijfeld. Vinden we het risico op besmetting met corona niet nog te groot? Na goed nadenken en praten hebben we besloten hem toch te brengen. Het is niet zo’n massale opvang en het is belangrijk voor Seb.

Laatst merkte ik namelijk dat hij zelf met namen kwam van kinderen waar hij mee speelt. Hij vraagt zich af waar ze zijn, hoe zit dat nou? De afgelopen tijd heeft Seb eigenlijk alleen volwassenen om zich heen gehad. Hij kan thuis veel spelen, maar de behoefte aan contact met leeftijdsgenootjes is groot. Voor zijn sociale ontwikkeling vind ik het voornaam dat hij speelt en praat met andere peuters. Dus, hij gaat weer. En stiekem is dat voor ons ook best lekker.

Ik verwacht dat De Altena op 1 juni open mag. Je ziet van alle kanten protest komen tegen de horecasluiting. Daar doe ik niet aan mee, gezondheid gaat voor en het RIVM is hierin leidend. Maar de cijfers dalen enorm dus hopelijk mogen we deze zomer keihard aan de slag.

Met de voorbereiden zijn we bezig. Zo wordt de menukaart in de toekomst via QR-code gescand en gelezen. Gasten kunnen zo zelf aanklikken wat ze willen eten en drinken. Daar komt dan geen serveerster die je bestelling opneemt aan te pas, dat scheelt weer.

Het is rustig. Te rustig

Te veel plastic schermen zie ik niet zitten. We plaatsen buiten een paar kleine, maar om binnen de boel in hokjes op te delen past niet bij de uitstraling van het restaurant. Bovendien zijn die schermen al snel 200 tot 300 euro per stuk en zouden we er veel nodig hebben. Dan liever minder gasten in een ruimere opzet, maar wel zoveel mogelijk met de vertrouwde ambiance.

Verder is het rustig. Te rustig. Er gebeurt weinig, ook rond de beloofde steunpakketten blijft het stil. Van de week waren we aan het schilderen op het terras. Een wielrenner stopte en vroeg of we hem koffie konden serveren. Helaas lijkt een vroeger zo gewone vraag in de tijd van nu een soort rare grap.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe