Ruud van der Laan
Volledig scherm
PREMIUM
Ruud van der Laan © Malou Slungers fotografie

‘De verbinding met de klant is groter dan ooit’

Het virus en ikRuud van der Laan (54) is manager van de AH in Gennep. Hij is dit weekeinde druk bezig met Pasen. Een ingetogen versie, dat wel.

Het virus en ik
Volledig scherm
Het virus en ik © DG

,,De dagen zijn rustiger dan normaal. De hamsterstorm is gelukkig echt gaan liggen. Het valt me wel op dat mensen anders boodschappen doen. Het aantal klanten dat gebruik maakt van de zelfscan is bijvoorbeeld van 40 procent naar 50 procent gestegen. Dan komt er bijna geen caissière meer aan te pas.

,,De klanten komen ook minder vaak langs. Een kwart minder dan de weken voor corona, maar ze geven per keer wel meer uit. Een verklaring hiervoor? Ik denk dat mensen nu sneller voor meerdere dagen inkopen.

,,En sommige mensen doen ook boodschappen voor anderen, zoals voor ouderen in de risicodoelgroep. Ik heb een kaartje gemaakt met een route door de supermarkt. Deze staat op Facebook. Zo kunnen de mensen thuis een handig boodschappenlijstje maken. Precies op volgorde, zodat de klant niet kriskras door de winkel hoeft te lopen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland