Burgemeester Hubert bruls van Nijmegen is voorzitter van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en voorzitter van het Veilgheidsberaad in de Schepenhal van het stadhuis van Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Hubert bruls van Nijmegen is voorzitter van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en voorzitter van het Veilgheidsberaad in de Schepenhal van het stadhuis van Nijmegen. © Paul Rapp

Hubert Bruls: ‘Ieder nieuw sterfgeval raakt me’

Het virus en ikHubert Bruls (54) is burgemeester van Nijmegen en voorzitter van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, een regio met 500.000 inwoners.

,,De hoeveelheid besmettingen stijgt. Bijna dagelijks zijn er nieuwe overledenen. De coronagetallen lopen op. Maar, besef ik steeds meer, achter elk cijfer en iedere grafiek gaan mensenlevens schuil.

,,In mijn werk kijk ik naar het grotere plaatje. We zijn bezig met het afvlakken van de curve. Ondertussen dringt meer en meer door dat onze zieken en overledenen mensen van vlees en bloed waren. Personen met een eigen verhaal, die leefden voor én met anderen. Ieder nieuw sterfgeval raakt me.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.