Leerkrachten brengen lespakket en krijgen tekening mee terug

Het virus en ikSuzan Vedder (40) uit Wijchen is kleuterjuf op Montessori Dukenburg, getrouwd en moeder van een zoon van 4.

Suzan Vedder. foto Gerard Verschooten
Volledig scherm
Suzan Vedder. foto Gerard Verschooten © Gerard Verschooten
Het virus en ik
Volledig scherm
Het virus en ik © DG

,,We krijgen veel lovende reacties op de lespakketjes die we vrijdag bij alle kinderen thuis hebben bezorgd. Er stonden hele gezinnen aan de deur om de leerkracht even te zien en te begroeten. Natuurlijk bleef de leerkracht op veilige afstand. De leerkrachten kregen veel tekeningen mee terug. Zo leuk! ‘Ik zit met een warm hart op de bank’, zei een van mijn collega’s toen ze terug was.

Vandaag gaan we weer nieuwe pakketten bezorgen. We nemen dan de ingevulde lespakketten mee terug. Die mogen de kinderen in een doos stoppen, zodat wij niet alle pakketten hoeven aan te pakken. Je weet niet of iemand ziek is en of het virus op het papier blijft zitten. 

Virologen onderzoeken nog of het virus actief blijft op verschillende voorwerpen. Het is op dit moment onduidelijk hoe lang het virus overleeft. Helemaal niet, 24 uur of wel drie dagen? We brengen de dozen met lespakketten daarom op vrijdag naar school en raken ze maandag pas aan.

We vragen ouders om ons te laten weten of de lespakketten te veel of te weinig bieden. Daar moeten ze aan wennen, want normaal vragen we ouders juist géén berichten te sturen, maar rechtstreeks met de leerkracht te praten als ze wat kwijt willen. Nu zijn berichtjes onze enige manier om contact te houden met de kinderen.

Ik mis ze. Het is heel stil en dat is raar. Hun verhalen, hun grapjes en hun ideeën geven schwung aan mijn leven. Ik zit papieren boekjes voor ze te maken, terwijl ik ernaast wil zitten om te zien hoe ze iets doen. Ik wil de twinkeling in hun ogen zien als ze iets snappen en de boosheid als het nog niet lukt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.