Volledig scherm
PREMIUM
Een van de woonflats in Hatert. © Paul Rapp

Hatert: nog geen ‘vogelaar-’ en (nóg) geen voorbeeldwijk

Hoe is het nu in ..? Deel 6Sommige wijken in Nijmegen hebben een stempel. Ooit gekregen. Maar waarom? En past dat imago nog wel bij de wijk? Verslaggever Vince Decates gaat op stap met bewoners. Aflevering 6: Hatert.

Volledig scherm
© M Kuster

Hatert was in 2007 de enige Nijmeegse wijk met het label ‘vogelaarwijk’: een probleem-wijk die extra steun verdiende. Twaalf jaar later is er veel veranderd, maar zijn zeker nog niet alle problemen opgelost.

,,Het klinkt misschien gek, maar Hatert is echt fantastisch om te wonen”, vertelt Mario Reinders (68) enthousiast. Het feit dat Reinders het gevoel heeft dat hij zich moet verantwoorden, spreekt boekdelen. Sociaal-economische problemen en culturele conflicten zijn aan de orde van de dag in de wijk. 

Overlast, met name rondom het winkelcentrum en het Cruyff Court; verpaupering en culturen die langs elkaar heen leven worden als grootste probleem gezien in de wijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Meer straatroven, woninginbraken, fietsendiefstallen en autobranden in Nijmegen
    PREMIUM
    Misdaadmeter 2019

    Meer straatro­ven, woningin­bra­ken, fietsen­dief­stal­len en autobran­den in Nijmegen

    NIJMEGEN - Voor het eerst sinds ‘rampjaar’ 2012, toen de misdaadcijfers in Nijmegen piekten, is de sterk dalende trend gestopt. Het aantal straatroven, woninginbraken, fietsendiefstallen en autobranden nam toe. Maar er waren ook enkele forse dalingen van onder meer het aantal auto-inbraken (van 1234 naar 966), bedreigingen (van 329 naar 259) en zedenmisdrijven (van 97 naar 75).

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.