Volledig scherm
PREMIUM
Wonen aan het water in de Hegdambroek en Leuvensbroek. © Paul Rapp

Lindenholt: ‘Incidenten zijn er overal, niet alleen bij ons’

Hoe is het nu in...? Deel 7 (slot)NIJMEGEN - Sommige wijken in Nijmegen hebben een stempel. Ooit gekregen. Maar waarom? En past dat imago nog wel bij de wijk? Verslaggever Vince Decates neemt een kijkje. Vandaag de zevende en laatste aflevering: Lindenholt.

Volledig scherm
© Marcel Kuster

,,Het is lastig wanneer ieder incident, ieder probleem en iedere plek van overlast gelijk op het hele stadsdeel wordt geprojecteerd”, verzucht Jan ten Dam (65). Ten Dam woont al bijna veertig jaar in Lindenholt en is onder meer actief in het bewonersoverleg en bij de wijkkrant. ,,Er wonen zo'n 15.000 mensen in Lindenholt. Natuurlijk zitten daar rotte appels bij. Maar alle incidenten worden op één hoop gegooid, terwijl ze totaal niet representatief zijn.”

Dat is volgens de bewoners precies het probleem: heel Lindenholt krijgt een stempel, terwijl het slechts om enkele incidenten verspreid over de wijk gaat. Zonde, meent Astrid van den Boogaard (45), actief binnen de activiteitencommissie van Horstacker. ,,Er wordt veel georganiseerd bij het wijkatelier en de Vincentius Vereniging, er zijn winkels en veel mooie groene parken met water.”

De leefbarometer, een online kleurenkaart van de rijksoverheid waarop te zien is hoe aantrekkelijk een wijk of straat is, bevestigt het beeld dat ze schetst: het stadsdeel scoort bijna geheel voldoende of zelfs goed. Alleen de buurten Horstacker en Voorstenkamp staan er minder goed op.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Meer straatroven, woninginbraken, fietsendiefstallen en autobranden in Nijmegen
    PREMIUM
    Misdaadmeter 2019

    Meer straatro­ven, woningin­bra­ken, fietsen­dief­stal­len en autobran­den in Nijmegen

    NIJMEGEN - Voor het eerst sinds ‘rampjaar’ 2012, toen de misdaadcijfers in Nijmegen piekten, is de sterk dalende trend gestopt. Het aantal straatroven, woninginbraken, fietsendiefstallen en autobranden nam toe. Maar er waren ook enkele forse dalingen van onder meer het aantal auto-inbraken (van 1234 naar 966), bedreigingen (van 329 naar 259) en zedenmisdrijven (van 97 naar 75).

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.