Volledig scherm
PREMIUM
Neerbosch-Oost. © Paul Rapp

Neerbosch-Oost: kansen genoeg, maar je moet ze wel grijpen

Hoe is het nu in...? Deel 2NIJMEGEN - Sommige wijken in Nijmegen hebben een stempel. Ooit gekregen. Maar waarom? En past dat imago nog wel bij de wijk? Verslaggever Vince Decates gaat op stap met bewoners. Aflevering 2: Neerbosch-Oost.

Volledig scherm
© M Kuster

'Als dit écht een rotwijk was, dan had ik het hier nooit zo lang volgehouden”, zegt wijkbewoner Gijs van Middendorp (80). Recent ontving hij een Waalbrugspeld voor zijn verdiensten in de buurt. Hij lacht terwijl hij het zegt, maar zijn boodschap is serieus: het soms negatieve beeld dat over Neerbosch-Oost bestaat, is overtrokken.

,,Sommige mensen van buitenaf hebben het gevoel dat we in een soort no-gozone leven”, vertelt wijkbewoner Monique Nuijten (65), actief bij de kinderboerderij. Een onterecht beeld, volgens de twee. En daar balen ze van. ,,Het is generaliserend.”

Toch heeft de wijk al decennialang een twijfelachtig imago. In de jaren 80 en 90 waren er verschillende straatbendes die voor overlast zorgden in de wijk. Ook was er destijds een hoge mate van drugsoverlast. ,,Dat is al lang niet meer zo”, reageert Jos de Haas (62) van de kledingzaak in het winkelcentrum. Hij kan het weten: zijn winkel zit al 23 jaar in de wijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.