Een lege redactievloer in Nijmegen. Ook op de redactie van de Gelderlander wordt veelal thuis gewerkt.
Volledig scherm
Een lege redactievloer in Nijmegen. Ook op de redactie van de Gelderlander wordt veelal thuis gewerkt. © DG

De redactie is uitgestorven, maar wij voorzien u van nieuws vanuit onze keukens en zolderkamers

Achter de SchermenEr valt momenteel veel te melden over het coronavirus en andere zaken, maar de redactie is uitgestorven. Vanuit keukens en zolderkamers voorzien wij u momenteel van nieuws. Via een liveblog houden we u van minuut tot minuut op de hoogte.

De impact van het coronavirus is ongekend. Ziekenhuizen liggen vol, zorgmedewerkers raken overbelast. Mensen zien hun inkomsten wegvallen, bedrijven vallen om. Ondertussen kunnen de kinderopvang en basisscholen weer voorzichtig opstarten, maar cafés, restaurants, theaters en bioscopen blijven hermetisch gesloten. Sportcomplexen zetten de hekken juist weer op een kier, maar alle competities liggen zeker tot 1 september stil.

Er gebeuren ook mooie dingen. Mensen bekommeren zich om anderen, tonen hun waardering voor zorgmedewerkers, houden rekening met elkaar. En passant leren we dat veel dingen anders kunnen. Soms zelfs beter.

Het kabinet Rutte omarmt de ‘intelligente’ lockdown. Is dat verstandig? Wat moeten we vinden van de adviezen van het RIVM? Van de keuzes die andere landen maken? Deze en talloze andere vragen proberen we te beantwoorden. Dat doen we momenteel niet vanuit de redactie, maar vanuit geïmproviseerde werkkamers, keukens en zolderkamers. Overleg voeren we via digitale kanalen: telefonisch, mail, whatsapp, hangouts. Het is wat lastiger, maar het lukt.

U kunt op ons rekenen

We hebben geen idee hoe lang deze situatie gaat duren en weten niet wat u en ons nog te wachten staat, maar u kunt erop rekenen dat we alles doen wat binnen onze macht ligt om u op de best mogelijke manier te voorzien van nieuws en informatie over de coronacrisis.

En dat geldt natuurlijk ook voor al het overige nieuws in onze regio en de rest van de wereld. Het coronavirus drukt zijn stempel, maar er valt echt nog veel meer te melden. Zie onze krant, site en app!

Als abonnee heeft u op dg.nl toegang tot alle artikelen. Maak nu optimaal gebruik van uw abonnement. Klik hier om in te loggen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Lezers steunen krantenbezorgers: “Stroopwafels aan de deur als blijk van waardering”
    Achter de Schermen

    Lezers steunen krantenbe­zor­gers: “Stroopwa­fels aan de deur als blijk van waardering”

    In Nederland staan elke dag 6000 bezorgers bij het krieken van de dag op om de kranten van DPG Media te bezorgen bij de abonnees. Dat klepperen van de brievenbus is in het dagelijks leven voor veel mensen een vaste waarde en een belangrijk onderdeel van hun ochtendritueel. Opstaan, douchen, ontbijten, mét een verse krant. Zo zijn we dat gewend. Nu het coronavirus Nederland heeft lamgelegd, is de rol van de krantenbezorger nóg belangrijker geworden. De krant is voor veel abonnees een anker, een houvast. En alle zeilen worden bijgezet om die ‘huisvriend’ te blijven bezorgen.