Dijkgraaf Co Verdaas
Volledig scherm
PREMIUM
Dijkgraaf Co Verdaas © Raphael Drent

Dijkgraaf Co Verdaas: ‘Ik snap de menselijke reflex: waarom is het nooit klaar? Maar het land is nooit af’

25 jaar na het hoogwaterNederland is de meest veilige rivierdelta ter wereld, stelt dijkgraaf Co Verdaas. ,,Maar ik ga niet zeggen: er gaat nooit meer wat gebeuren.’’

4 reacties

 • janv

  1 jaar geleden
  En dat het water van  ALLE RIVIEREN in de wereld in zee uitmonden vind men  heel gewoon.   Over een beetje smeltend poolijs maken we ons druk.Als het lang  droog is moeten de  Waterschaplasten om hoog ,Als het veel regend moeten ze ook omhoog !! Zoek het maar uit !
 • janv

  1 jaar geleden
   Het meeste poolijs bevind zich al onder water,  als alle poolijs  wat  boven de zeespiegel uitsteekt zou smelten geeft weinig stijging van de zeespiegel .Het is wel te berekenen .Door de inhoud van het bovenzeese poolijs  ""uit te verdelen overalle  zeeoppervlakte , het lijkt me al veel als de zeespiegel 3cm stijgt.Maar we worden  bang gemaakt door dat we makkelijker  overal aan mee gaan betalen !!!!
 • de heer J. Zomers (67)

  1 jaar geleden
  Het verhaal over stijging van de zeespiegel met 30 centimeter tot een halve meter... is NIET juist.Twee derde van de aarde bestaat uit water en oceaan.Hoe wil je zo'n enorme watermassa met wat smeltend Poolijs met 30 centimeter laten stijgen?Zelfs een kind van 13 begrijpt dat dit niet kan. 
 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Het is nooit klaar? Als je steeds iets nieuws verzint, bijv. gekke dingen ver weg of iets met biogas, krijg je dat al snel. En blijven de kosten alsmaar stijgen, net als de schulden. En als de brave burger, die het allemaal moet betalen, zich hardop gaat afvragen wanneer het nu eens klaar is, is dat maar een naïeve reflex, want wij voorkomen zo wel veel leed én enorme kosten. Waarvan akte. 
 1. Jonathan loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen
  Play

  Jonathan loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen

 2. Verkeer in Arnhem vast door botsing tussen truck en auto
  Play

  Verkeer in Arnhem vast door botsing tussen truck en auto

Rivierenland