Koningin Juliana (vooraan) brengt in 1953 een bezoek aan het door de watersnoodramp getroffen gebied.
Volledig scherm
PREMIUM
Koningin Juliana (vooraan) brengt in 1953 een bezoek aan het door de watersnoodramp getroffen gebied.

In tijden van watersnood laten Nederlanders zich van hun beste kant zien, al eeuwenlang

We schrijven de geschiedenis doorgaans aan de hand van oorlogen. Hoogleraar Lotte Jensen van de Radboud Universiteit is bezig onze geschiedenis op te tekenen op basis van watersnoodrampen.

4 reacties

 • T1plotseling

  6 maanden geleden
  Hr. Zomers heeft in zekere zin gelijk. Ook watertekort, kun je watersnood noemen. Maar dit wordt nog erger door de vergiftiging door vee-industrie, sluit de ene na de andere drinkwater-bron.. Het merendeel van het kostbare drinkwater wordt verspild aan vee!
 • T1plotseling

  6 maanden geleden
  Ik was betrokken bij de evacuatie indertijd en vergeet nooit meer de paniek, toen evacuatie een feit werd. De druk van de Waal was zo groot dat 10 m hoge fonteinen van verticale leidingen omhoog spoten. Ik zie me nog bezig met wasmachines, koelkasten, e.d. hogerop te tillen. Ik heb nog met een M.E.-er  gesproken,  op een verder verwijderde dijk. Op zijn verzoek, ben ik na een praatje met hem vertrokken... 
 • Ctje

  1 jaar geleden
  Daarom dat de Waalkade afgesloten wordt.  
 • de heer J. Zomers (67)

  1 jaar geleden
  Watersnood is een stukje historie.Het klimaat is aan het veranderen - het wordt warmer en droger.Het waterpeil zakt en de sloten staan steeds meer droog - vooral in het voorjaar en in de zomer.
 1. Opeens dacht ik voor de gek te zijn gehouden door Kees van Kooten
  PREMIUM
  Column Marcel Rözer

  Opeens dacht ik voor de gek te zijn gehouden door Kees van Kooten

  Er werd aangebeld. Voor de deur stond een kleine meneer met een in plastic verpakt post-it geeltje in zijn hand. Hij heette Max, zo bleek later, dus laten we hem maar meteen zo noemen. Max legde uit; hij had een auto in de straat gezien, een oldtimer, en of die van mij was. Toen ik had verteld dat het oranje vehikel aan mijn zoon toebehoorde en dat deze er niet was, bleek Max allerminst uit het veld geslagen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

 2. Dit is crystal meth
  Play

  Dit is crystal meth

Nijmegen e.o.