Volledig scherm
PREMIUM
Henk Palm was burgemeester van Zaltbommel ten tijde van de evacuatie in 1995. © Eriik van 't Hullenaar

‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Rivierenland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.

Ed d’Hondt was in 1995 burgemeester van Nijmegen en daarmee de hoogste bestuurder voor Gelderland-Zuid. Hij zegt dat er op basis van de beschikbare informatie alleen gevaar leek voor de regio Nijmegen. ,,We waren heel goed geïnformeerd, beschikten over gedetailleerde informatie over ons gebied. Onze mensen zeiden dat het hen sterk zou verbazen als in Tiel echt een gevaar zou ontstaan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland