Volledig scherm
Café Het Dak van de Markt. © Herman Stöver

Door geweld geteisterd café in Veenendaal blijft ruim week langer dicht

VEENENDAAL - Café Het Dak van de Markt in Veenendaal blijft tot en met 17 oktober dicht. Burgemeester Gert-Jan Kats liet de zaak afgelopen weekend al de deuren dichthouden om de rust rond de door geweld geteisterde zaak terug te brengen.

Daar voegt hij nu, in overleg met politie en Openbaar Ministerie, tien dagen aan toe. Volgens Kats om ‘de beoogde rust’ die de eerdere sluiting heeft gebracht te behouden.

Binnen een maand tijd waren er meerdere bedreigingen aan het adres van Het Dak van de Markt. Zo werd midden september een molotovcocktail door de ruit van het café gegooid, ruim een week later hing er aan de deur een plastic tasje met een handgranaat erin. Vorige week loofde het Openbaar Ministerie een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip die zou leiden naar de dader of daders.

Niet beperkt tot café

De intimidatiepogingen blijven niet beperkt tot het café. Een bestelbus van het lachgasbedrijf van de uitbater van het café werd in brand gestoken. In de ijssalon van zijn broer werd brand gesticht. Bij Het Dak van de Markt zelf vonden vorig jaar ook al bedreigingen plaats. De kroeg werd tweemaal beschoten, bij een andere poging weigerde het wapen.

  1. Nog geen aanhoudingen voor bedreigingen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    Nog geen aanhoudin­gen voor bedreigin­gen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    VEENENDAAL - De politie heeft nog geen verdachten aangehouden voor de reeks bedreigingen aan het adres van café Het Dak van de Markt in Veenendaal. Een maand geleden wist de eigenaar zelf de kwestie te bekoelen door een tussenpersoon in te schakelen. Die bemiddelde in een territoriumstrijd tussen rivaliserende criminele groepen waar de uitbater naar eigen zeggen slachtoffer van is geworden.

De Vallei